Welk bestand lever ik bij mijn bestelling van relatiegeschenken

Relatiegeschenken4you

Voor reguliere afdrukken: voor logo’s die met 1 of 2 kleuren worden afgedrukt, is een vectorbestand nodig om een scherpe en schone afdruk te verkrijgen. Vectorbestanden bevatten de volgende bestandsindelingen: .ai (Adobe Illustrator), .eps (Adobe Illustrator) of een vector .pdf. Een vectorbestand heeft als grote voordeel dat het logo oneindig kan worden vergroot of verkleind zonder dat dit kwaliteit verliest. Dit in tegenstelling tot bij voorbeeld een jpg, waarbij de afbeedling vervaagd wanneer deze wordt vergroot of verkleind. De kleuren worden bepaald met behulp van het Pantone Matching System (PMS). Dat is een van de standaarden die is ontwikkeld zodat drukkers, verfmakers en ontwerpers het over exact dezelfde kleur kunnen hebben.De drukker kan precies de goede kleur mengen die u opgeeft.

Top kwaliteit

Voor Full Color (CMYK) Imprints: Ontwerpen die in full color zullen zijn, gebruiken 4 verschillende kleuren om de full color print te bereiken: Cyan, Magento, Geel en Zwart. Dit bestand is vaak een Photoshop-bestand met hoge resolutie. Deze bestanden moeten worden opgeslagen om de grootte (of groter) af te drukken bij 300 dpi. Bestandsindelingen zijn .jpg, .tif of .psd (Adobe Photoshop). Vectorbestanden kunnen ook full color zijn en worden ook geaccepteerd. Voor volledige illustraties moeten alle kleuren worden omgezet naar CMYK-kleurmodus.

Een logo in AI of EPS bestand kunt kan alleen worden geopend met een speciaal ontwerpprogramma, neem contact op met de ontwerper van uw logo voor uw logo in EPS of AI bestand. Is dit niet mogelijk dan kunnen wij dit voor u regelen tegen een kleine meerprijs.

Het zelf converteren van .jpg-, .gif- of .tif-logo’s naar vector: helaas kunt u niet zomaar een bestand met een lage resolutie openen en als vectorindeling opslaan. Dit is een specialistisch werk. Ook het downloaden van een logo vanaf een website heeft niet veel zin, logo’s op een website worden omgezet naar 72 DPI terwijl minimaal 300 DPI vereist is om een mooie afdruk te krijgen.

Heeft u vragen over uw logo of het omzetten ervan, neem contact met ons op wij helpen u graag zodat u een perfecte afdruk krijgt op uw relatiegeschenk.

Vector