Wat is een baret voor heren?

Bij het Franse mode item, de baret, denk je meestal aan goed geklede vrouwen die door de Franse straten heen lopen. Desondanks is het ook voor mannen mogelijk om de hoed te kopen en te dragen. Vooral de laatste jaren is de baret voor heren immens populair geworden. Niet gek omdat de baret een ideaal hoofddeksel is om in de regenachtige maanden van de herfst te dragen. Het voordeel van een baret is dat deze er niet alleen fantastisch uitziet, maar dat deze je hoofd ook nog eens warm houdt en dat het je haar beschermt tegen regen en wind.

Kopen van een baret voor heren

De meeste baretten zijn unisex, wat betekent dat ze door zowel vrouwen als mannen gedragen kunnen worden. Meestal hebben mannen een groter hoofd dan vrouwen, maar dit is geen probleem door middel van de elastische band die zich in de baret bevindt. Deze band zorgt ervoor dat het hoedje op bijna alle hoofden te plaatsen is. Omdat het hoofd van veel kinderen doorgaan wel echt een stuk kleiner is dan dat van volwassenen, worden er ook baretten verkocht die speciaal voor kinderen bedoeld zijn. Deze hoedjes zijn een stuk kleiner en er is een korter stuk elastiek gebruikt, waardoor de baret goed op de kleine hoofdjes aansluit.

Combineren van een baret voor heren

Het leuke aan een baret is dat deze verkrijgbaar is in allerlei kleuren. Zo kan je kiezen voor een rode, gele of groene baret, maar er zijn ook klassieke zwarte of bruine baretten te verkrijgen. Kan je niet kiezen? Dan kan je altijd meerdere baretten kopen. Op deze manier heb je voor elke outfit een geschikte kleur baret in je kast liggen. Zoals je dus ziet, is een baret voor heren net zo leuk als een baret voor vrouwen en kinderen!