Een doorbraak in de gamewereld: Playstation VR

playstation-vr-kopen

Het is eindelijk zo ver… Liefhebbers van PlayStation hebben hem waarschijnlijk al in huis: de PlayStation VR. Deze headset met een Virtual Reality-bril maakt het spelen van spellen levensecht. Alhoewel de term Virtual Reality niet nieuw is binnen de gamewereld, lag de ontwikkeling van het concept de laatste jaren nogal op zijn gat. Met de komst van de PlayStation VR wordt gamen in Virtual Reality naar een compleet nieuwe hoogte getild. En gamen wordt natuurlijk nóg leuker als je het idee hebt dat je je bevindt in het spel.

Een ware beleving
Wat kun je verwachten van de nieuwe PlayStation VR? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de PlayStation VR alleen werkt met de Playstation 4 met camera. De headset bestaat uit een bril van wit kunststof die je op je hoofd zet en volledig eromheen sluit. Aan zowel de voor-, achter- als de zijkant bevinden zich 9 lichtpunten die van je camera twee beelden ontvangen. Hierdoor kan het beeld in de bril omgezet worden in 3D. Op deze manier sta jij als persoon letterlijk in je game. Doordat je controllers ook lichtpunten bevatten, kunnen de handelingen die je tijdens het spelen verricht ook in 3D weergegeven worden. Door de 3D audio oortjes word ook het geluid in 360 graden weergegeven. Door de nieuwste Oled techniek (een led lampje) wordt de helderheid en het contrast van het beeld geoptimaliseerd, net als de bewegingssnelheid van het beeld. Niet langer hoofdpijn door vage beelden als je wilt bewegen maar een topkwaliteit die zorgt voor een levensechte spelervaring

Games voor PlayStation VR
Natuurlijk is het geweldig om een PlayStation VR aan te schaffen en kunnen genieten van een levensechte spelervaring maar alleen als je er ook veel spellen met kunt spelen. Op dit moment worden er 180 games ontwikkeld voor de nieuwe PlayStation. Onder deze spellen bevinden zich nieuwe games maar ook remakes van oudere, populaire games. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld Riggs, Tumble VR, Until Dawn, rush of blood en Super Stardust Ultra VR. Daarbij heeft Sony, een van de grootste spelproducenten voor PlayStation, beloofd voor het einde van december 50 spellen uit te brengen voor PlayStation VR. In 2017 wordt dit aanbod uitgebreid met minimaal 90 spellen in diverse categorieën gemaakt door tientallen ontwikkelaars.

Benodigdheden
Wie wil genieten van Virtual Reality, schaft de Playstation VR aan. In de verpakking zit de VR headset, stereo-oordopjes, een processor, een USB-kabel, een HDMI-kabel en een AC-adapter. Naast deze accessoires moet je in het bezit zijn van een PlayStation 4 in combinatie met een PlayStation Camera. Nu vraag je je waarschijnlijk af wat dat grapje gaat kosten. De prijs van een PlayStation 4 met Camera is op dit moment ongeveer 400 euro. Die kosten zijn even hoog als die van de PlayStation VR. In totaal ben je voor 800 euro eigenaar van een PlayStation 4 met Camera en VR headset.

Motion Sickness
Er zijn mensen die snel misselijk worden tijdens het kijken naar Virtual Reality-beelden. Motion Sickness treedt vaak op bij beginners, die nog moeten wennen aan het beeld. Bij de PlayStation VR hebben opvallend weinig mensen hier last van. Dat is een geruststellende gedachte als je van plan bent 400 euro uit te geven.