Waarom een elektrische fiets aanschaffen?

Een elektrische fiets is tegenwoordig erg populair. Omdat je gebruik kunt maken van een accu tijdens het fietsen (en soms ook tijdens het lopen met de fiets aan de hand) wordt het trappen minder zwaar en dat is zeker aan te raden als het hard waait of je heuvel op fietst.

Verschillende modellen en prijzen

Australian mid adult couple riding bikes back home

Een elektrische fiets is in diverse modellen te koop. Hierbij kun je denken aan een damesfiets, een transportfiets, een driewieler en zo zijn er nog meer te noemen. Als je op zoek bent naar een bepaald model e-bike bestaat zeker de kans dat deze er ook in een elektrische uitvoering is. Kijk hiervoor eens op de website van Fast & Furious wat er allemaal mogelijk is. Zij verkopen elektrische fietsen al voor prijzen rond de 1000 euro zodat voor veel mensen dit vervoermiddel ook bereikbaar wordt.

Elektrisch fietsen in de stad

Een fiets is zeker in de grote stad een handig vervoermiddel. Als je vaak in drukke straten rijdt weet je dat een auto niet zo handig is maar dat je met de fiets overal snel tussendoor kunt en zo snel op de plaats van bestemming aankomt. Als je graag wat lichter wilt trappen omdat je zelf niet zoveel kracht kunt zetten tijdens het fietsen of gewoon lekker snel vooruit wilt gaan is een e-bike zeker een aanrader.

Aflezen en opladen

E-bikes zijn voorzien van een accu die het trappen erop lichter maakt omdat je hierin ondersteund wordt. De accu kun je op de fiets plaatsen als deze geladen is. Is de accu leeg dan haal je deze van de fiets af en kun je hem met behulp van een oplader snel weer opladen. De oplader zelf is voorzien van een stekker die gewoon in het stopcontact gaat. De meeste elektrische fietsen hebben een klein schermpje dat op het stuur bevestigd zit en waarop je kunt zien hoe vol je accu nog is. Als je onderweg denkt dat opladen nodig is zijn er tegenwoordig ook veel oplaadpunten te vinden zoals bijvoorbeeld bij restaurants of andere gelegenheden.