Bekijk nu kunstwerken van twee kunstenaars in 1 museum

Bekend met de werken van René lalique? Wat het antwoord ook mag zijn, bij het Lalique museum hebben ze een prachtige tentoonstelling van Chagall en Lalique. Zeker een echte aanrader voor elke kunstliefhebber.

Museum Lalique gaat vooral om de kunstwerken van René Lalique. Een Franse kunstenaar die leefde in 1860 tot 1945. Hij was gespecialiseerd in glaswerken en sieraden die hij met veel kleine details maakte. Zo zie je vaak de “kleine natuur” en de vrouw terug in zijn prachtstukken. Om het museum nog leuker te maken gaan ze een tentoonstelling geven over een andere kunstenaar genaamd Marc Chagall.

Kunstschilder Chagall

Marc Chagall was een Franse kunstschilder van Joods-Wit-Russische afkomst. Chagall wordt vaak geassocieerd met het surrealisme door kunstliefhebbers. Zijn kunsten stammen van geen stroming af, Chagall heeft een hele eigen stijl ontwikkeld die je aan “dromen” laat denken.

Chagall haalde zijn inspiratiebron uit herinneringen van zijn jeugd, de rol van de jodendom erin, het Russische volkskunst en het volksleven. Ook combineerde hij kleuren met materialen en dat heeft voor een uniek resultaat geleverd. Die kunstschilderingen kan je zien vanaf juli zien in museum lalique. Het is zeker een kijkje nemen waard!